Onze vloot

Om al onze verschillende diensten te kunnen bieden, hebben wij een veelzijdige vloot tot onze beschikking waarmee wij al onze klanten kunnen bedienen.

Cessna 150

De Cessna 150 is een tweepersoons vliegtuig dat voornamelijk voor trainingsdoeleinden wordt ingezet. Het toestel wordt al sinds de jaren 50 van de vorige eeuw ontwikkelt. Dit wilt echter niet zeggen dat het toestel ouderwets is! Het toestel van Special Air Services is zelfs uitgebreid met EFIS (Electronic Flight Instrument System).

Cessna 172

De 172 is het werkpaard van onze vloot. Dit steengoede ontwerp uit 1955 is nu nog steeds in productie en sinds die tijd zijn er al bijna 50.000 van gebouwd. Door de jaren heen is het aan alle kanten verbeterd en gemaakt tot een zeer veelzijdig maar vooral zeer betrouwbaar vliegtuig, dat ruim 50 jaar ervaring met zich mee draagt wat betreft vliegtuigontwerp. Zeer geschikt dus voor ons vliegbedrijf!

Fuji FA-200

Piper Cub

Trouw en deugdzaam, maar ook dapper. Dat en meer zijn trefwoorden die bovenkomen bij de Piper Cub. Deze tweezitter zetten we voornamelijk in voor het reclameslepen, vooral omdat ze langzaam kan. Uw tekst is dan goed te lezen. Tevens wordt ze gebruikt voor het opslepen van zweefvliegtuigen en het trainen voor staartwielvliegen. Naast dat het zeer nuttige kwaliteiten heeft, is het ook nog eens een prachtig stukje geschiedenis binnen de Nederlandse Luchtmacht. Een plezier om in te vliegen voor elke piloot!

Cirrus SR-22

Wanneer we wat verder van onze thuisbasis weggaan, of ergens snel moeten zijn maken wij gebruik van de Cirrus. Een echte kilometervreter waarmee in stijl en luxe wordt gereisd. Net als in de Cessna 172 is er plaats voor een piloot en 3 passagiers. Mede dankzij de kunststof constructie is het een zeer duurzaam vliegtuig en tevens uitgerust met de modernste luchtvaarttechniek. State of the Art, dat is wat ze bijdraagt aan Special Air Services.