Vliegschool

Vliegopleidingen Teuge en Lelystad

Special Air Academy is al sinds 1984 een geregistreerde opleidingsinstelling tot de volgende brevetten en ratings: LAPL, PPL, CPL, IR, NQ, bannertowing, sailplanetowing, aerobatics. Tevens verzorgen wij conversies naar een Cessna 150/172, Piper PA-18, Aerosubaru Fuji, Piper Super Cub of Cirrus SR22.

In principe geldt, dat iedereen vliegen kan leren; de een zal er echter iets langer over doen dan de ander. Een en ander is afhankelijk van “het in de vingers hebben”, ofwel uw “vlieghandje”. De lengte van uw opleiding is mede afhankelijk van het aantal gevlogen uren per week of maand en het weer. Een leerling-vlieger die meerdere malen per week vliegt, zal in kortere tijd examenrijp zijn dan iemand die tweemaal per maand vliegt.

Klik hier voor meer informatie, u wordt doorgestuurd.

De vloot

Uw opleiding wordt gedaan op de Cessna 150 de Cessna 172 de Piper Archer of de Aerosubaru Fuji.
Dit zijn vliegtuigen waarbij instructeur en leerling naast elkaar zitten, waardoor het lesgeven optimaal kan plaatsvinden.

4

Opleiding

Vliegschool S.A.S. is een door de Inspectie Leefomgeving en Transport erkende "Approved Training Organisation" en leidt op voor vliegopleidingen in de recreatieve en commerciele sector:

Zie www.vliegschoolsas.nl voor informatie over vliegopleidingen
Staartwielconversie

De theorie opleiding

Om uw vliegbrevet te halen zult u ook theorievakken met voldoende resultaat moeten volgen. Vliegschool S.A.S. geeft les op Vliegveld Teuge, waar ook de vlieglessen plaatsvinden maar het kan ook via thuisstudie. Ideaal voor u als leerling dus!.

Extra informatie
Wilt u meer weten? Neem dan nu nog contact op met ons, via 055 - 323 1789 of per e-mail via info@vlieglessen.nl. U kunt ook langskomen, wij zijn 7 dagen per week geopend.